Träffa oss här och nu

Ta del av några av våra närmare 100 medarbetares berättelser.

MICHELE SAVASTANO, TESTARE

Michele kom till Headlight vid uppköpet av C.A.G och är nöjd med övergången.

-Innan uppköpet hade jag hört gott rykte om att Headlight var en bra arbetsplats där de har kul tillsammans och det håller jag med om. För att nämna några positiva saker om Headlight så är det gemenskapen, roliga kollegor och lönemodellen som används. Dessutom är Headlight innovativa och tar del av framtidens teknik för att ge kunderna bättre förutsättningar i deras utveckling och effektivisering.

Fördelarna med att arbeta som konsult är flexibiliteten och möjligheten att ständigt utvecklas. En annan fördel är att jag kan bortse från eventuella dåliga ”vibbar” som kan finnas på arbetsplatser. När jag är ”utomstående” kan jag istället fokusera mer på de arbetsuppgifter jag har som konsult.

HARPA OSKARSDOTTIR, UTVECKLARE

Harpa var på jakt efter uppdrag som AWS-utvecklare och såg möjlighet till det hos Headlight.

-Jag har varit nyfiken på AWS och när jag fick nys om att Headlight hade det i sin verksamhet kontaktade jag företaget och det gick vägen så jag började i mars. Tidigare har jag haft uppdrag som utvecklare, data analytiker, scrummaster och projektledare men nu vänder vinden mot AWS utveckling istället och det ska bli spännande! Jag uppskattar att jobba med ett härligt gäng utvecklare och vid ett företag som ger sina medarbetare utrymme att växa och må bra. Som konsult har jag möjlighet att jaga drömmar – även om drömmarna ändras med tiden.

LISA BRANDT, KRAVANALYTIKER

Lisas omskolning från kommunikation till systemvetenskap gav nya möjligheter inom konsultbranschen.

-Det jag gillar främst med att vara konsult är att man får chansen att arbeta med varierande arbetsuppgifter och uppdrag, vilket också gör att man får samarbeta med olika personer med skiftande kompetenser. Det ger dessutom stort utrymme till att bredda sig eller byta kompetensområde. Trots att vi inte arbetar tillsammans varje dag tycker jag att det inom Headlight finns en otrolig sammanhållning, som gör att det är lätt att få hjälp och stöttning eller om man bara vill ha ett bollplank kring någon fråga.

Jag uppskattar också att företaget har stort fokus på att medarbetarna ska må bra, så väl i uppdragen som utanför uppdragen. Vi blandar kompetenshöjande aktiviteter, som till exempel föreläsningar och utbildningar inom it-området med gemensamma träningar och föreläsningar om personlig utveckling.

ERIK PETTERSSON, SYSTEMUTVECKLARE

Erik vände hem till Borlänge 2011 och då blev Headlight det naturliga valet.

- Ett litet framgångsrikt bolag med en flexibel lönemodell som passar mig väldigt bra. Fokus på friskvård och att medarbetarna både ska må bra och ha kul tillsammans är ett signum för Headlight. Fördelen med att arbeta som konsult är att det ger stor variation på arbetsuppgifter samt möjlighet att arbeta med olika kunder vilket ger nya erfarenheter vid varje tillfälle. Mitt uppdrag nu är hos Trafikverket där jag har hand om förvaltningen av ett kalkylverktyg som används för att beräkna effekter och samhällsekonomi för enskilda vägobjekt eller trafiksystem. Det är ett intressant uppdrag som känns värdefullt att jobba med.

JÖRGEN LINDHOLM, VERKSAMHETSUTVECKLARE

Jörgen blev nyfiken på att jobba som konsult och började vid Headlight 2016 efter 19 års anställning vid Ericsson.

- Efter att ha jobbat länge i samma bransch var det lockande att kunna ha uppdrag inom olika branscher och med olika roller. Nu har jag arbetat som verksamhetsledare, verksamhetsarkitekt och projektledare under de här åren. Det ger mig nya utmaningar samtidigt som min kompetens och erfarenhet kommer till nytta.

I mitt tidigare jobb arbetade jag med många konsulter från Headlight och blev imponerad av deras professionalitet och kompetens. All kontakt med chefer under rekryteringen befäste denna känsla samt att Headlights värdegrund är något jag känner starkt för. En stark vi-känsla är något som företaget prioriterar högt och är duktiga på att skapa.

Erik Harlén, projektledare

Erik är en av veteranerna på Headlight, han kan berätta allt om alla roliga konferensresor genom åren!

- Jag varit på Headlight nästan sedan starten 2001 och sett företaget utvecklats på ett fantastiskt sätt! Det som har varit än mer kul är att jag själv kunnat utvecklas inom olika områden och även byta inriktning från systemutvecklare till tekniskt projektledare och nu slutligen till en fullfjädrad projektledare! Allt inom ett och samma företag.

August Söderlind, IT-arkitekt

August eller Agge som vi alla kallar honom valde att flytta till Dalarna sommaren 2011 och började då på Headlights kontor i Borlänge.

- Jag valde Headlight för jag ville jobba i ett framgångsrikt företag med korta beslutsvägar och där du som individ deltar i utvecklingen av företaget. Jag har lång erfarenhet inom IT-branschen och mitt mål är att alltid leverera rätt kvalitet i rätt tid. Mina kunder är och skall alltid vara nöjda. Vid sidan av jobbet så är jag tränare i handboll, tycker om att se på film och lyssna musik, gärna åt det rockigare hållet.