ÖrebroBostäder

ÖrebroBostäder ville hitta en partner med djup kompetens i EPiServer. De hittade Headlight som haft förmånen att bygga både hemsida och intranät åt ÖrebroBostäder.

"Intranätet skall främja dialog och medverkan och därmed bli ett modernt och kraftfullt verktyg för våra medarbetare. Vi har starkt förtroende för Headlight och är säkra på att de kan leverera en modernisering av vårt befintliga Intranät"

Thomas Carlsson, IT-Chef

ÖrebroBostäder ville hitta en partner med djup kompetens i EPiServer. De hittade Headlight som haft förmånen att bygga både hemsida och intranät åt ÖrebroBostäder.

Hösten 2009 lanserade ÖBO en ny webbplats fylld med nyttiga servicefunktioner för såväl hyresgäster som anställda. ÖBO valde att bygga sin nya webb i samarbete med Headlight och CMS-verktyget EPiServer, en stor välkänd produkt som driver tusentals webbplatser. Resultatet blev en lättnavigerad och välstrukturerad webbplats som tydligt lyfter fram Hyrestorget, en kärnfunktion för ÖBOs verksamhet, som presenterar lediga bostäder. 

Kännetecknande för webbplatsen är en tydlig serviceinriktning, där var sak har sin plats. Här finns egna undersidor som vänder sig specifikt till respektive målgrupp. Efter lanseringen har ÖBO kontinuerligt vidareutvecklat och förbättrat sin webbplats. Även detta arbete har skett i samarbete med Headlight. 

Headlight stöder idag ÖBO i förvaltning och utveckling av intranät, även det baserat på EPiServer. Under 2011 genomfördes en större uppgradering, då företaget valde att byta till den senaste versionen. På så sätt har ÖBO framtidssäkrat sin intranätlösning och kommer att vidareutveckla med nya spännande funktioner för att underlätta för sina medarbetare. 

Om ÖrebroBostäder 

ÖrebroBostäder AB, ÖBO, är Örebros kommunala bostadsföretag som
grundades 1946. ÖBO har radhus, villor, flerbostadshus och lokaler i
Örebro och på mindre orter runt om i kommunen. Affärsidén bygger på ”att
erbjuda attraktiva bostäder med bredd och variation i god boendemiljö”
och visionen är ”hem för dig”.

Kort om ÖBO

Verksamhet
ÖrebroBostäder AB är Örebros kommunala bostadsföretag som grundades 1946. Sedan 1995 ingår företaget i koncernen Örebro Rådhus AB. ÖBO har radhus, villor, flerbostadshus och lokaler centralt såväl som i de olika stadsdelarna och i mindre orter
runtom kommunen.

Antal anställda
380 anställda

Omsättning
1 362 MSEK (2010)

www.obo.se