Amazon Web Services (AWS)

Den 12 december 2018 öppnade AWS Europe Stockholm Region med sina tre datacenter belägna i Västerås, Katrineholm och Eskilstuna. Men vår satsning på AWS tog sin början under våren 2017 och har resulterat i ett antal certifierade AWS-specialister och nu även ett partnerskap. Det gör att vi står redo att ta våra kunder och deras verksamheter till nästa nivå i molnet.

Molntjänster hos AWS

Under 2006 började Amazon Web Services (AWS) erbjuda IT-infrastrukturtjänster till företag som webbtjänster - nu allmänt känt som "Cloud Computing" eller molntjänster. I dagsläget finns över 140 AWS-tjänster tillgängliga. Erbjudandet, som är både brett och djupt, består av: beräkningskapacitet, lagring, databashantering, analytics, mobilitet, AR/VR, IoT, AI, säkerhet, verktyg för utvecklare och enterprise-applikationer för att nämna några. Tjänsterna är "on-demand" med sekundsnabb tillgänglighet och du betalar bara för det du använder.

Med molnet behöver företag och verksamheter inte längre planera för sin IT-infrastruktur, ofta med flera veckors ledtid. Istället kan de omedelbart sätta upp hundratals eller tusentals servrar på några minuter och därigenom leverera resultat snabbare. Om behovet inte längre kvarstår, går det sen lika snabbt att stänga ner systemet igen.

Idag erbjuder AWS en mycket pålitlig, skalbar och prisvärd infrastrukturplattform i molnet som används av hundratusentals företag och verksamheter i 190 länder runt om i världen. Det gör AWS till den, med marginal, största molnleverantören i världen.

Fördelar i korthet med AWS

  • Möjlighet till rörlig kostnad - I stället för att behöva investera stort i datacenter, servrar och licenser innan du har full överblick över dina behov, så betalar du i molnet en låg kostnad för hur mycket du konsumerar.

  • Dra nytta av massiva stordriftsfördelar - Genom att använda molnet kan du uppnå en lägre rörlig kostnad än vad du kan få själv eller hos mindre aktörer. Eftersom användningen från hundratusentals kunder aggregeras i molnet kan leverantörer som AWS uppnå större skalfördelar, vilket innebär lägre priser.

  • Sluta gissa dina behov av kapacitet - Eliminera svårigheten i att förutsäga dina kapacitetsbehov. När du fattar ett kapacitetsbeslut är risken stor att du antingen blir sittandes med dyra lediga resurser eller får problem förknippade med begränsad kapacitet. I molnet får du istället tillgång till precis den kapacitet som du behöver och kan snabbt skala upp och ner, helt automatiskt, om behoven förändras.

  • Öka hastighet och smidighet - I en molnmiljö är nya IT-resurser bara ett klick bort. Det innebär att du minskar tiden, för att göra nya resurser tillgängliga för dina utvecklare, från veckor till bara några minuter. Det resulterar i en dramatisk ökning av flexibilitet och agilitet, då kostnaden och tiden som krävs för att experimentera och utvecklas är betydligt lägre.

  • Sluta spendera pengar på att sätta upp och underhålla datacenter - Fokusera på projekt som skapar värde för din verksamhet, istället för att lägga stora investeringar i infrastrukturen.

  • Globalt på några minuter – Distribuera enkelt din applikation i flera regioner runt om i världen med bara några klick. Det innebär att du kan erbjuda mindre fördröjning och bättre upplevelse för dina kunder till minimal kostnad.

Vill du veta mer om AWS?

Kontakta Tomas Täuber enligt nedan:  Telefon: 070-841 86 69
E-post: tomas.tauber@headlight.se